Koncert Jiřího Zmožka

  • Autor příspěvku

Rybičko zlatá, přeju si….Mys dobrých nadějí…Tam u nebeských bran….Už mi, lásko, není dvacet let

…..

Ano, všechny tyto písně a spoustu dalších složil vynikající hudební skladatel Jíří Zmožek. A nám bylo velkou ctí, že přijal pozvání k nám do Doubravy a že jsme si je mohli opět připomenout. Tvořil pro řadu zvučných jmen české hudební scény například pro Karla Gotta, Hanu Zagorovou, Helenu Vondráčkovou nebo Věru Špinarovou a mnoho dalších. Není divu, že se na tento koncert vydali především ti posluchači, jimž ve vzpomínkách utkvěly jejich nezapomenutelné songy, které si společně s mistrem rovněž zanotovali.

Příjemný zážitek z koncertu jistě umocnilo pečlivě připravené zázemí, v němž kromě všeličných dobrot, které připravovali žáčci 1. – 3. třídy, ale také rodiče, přátelé a členové spolku Michaela Hyková, Lenka Strýčková, Jakub Wágner, Dáša Murycová, Dagmar Tížková, fungoval rovněž tým našich bývalých i současných žáků pod vedením pana učitele Wágnera, jenž zajišťoval pomoc při obsluze hostů, ale i úklidu a všech potřebných činnostech doprovázejících celou organizaci. Aktivně se do práce v prodejním stánku zapojili přátelé našeho spolku paní Jana Němcová, Jana Ošeldová, Martin Podešva, Lenka Strýčková, Renáta Valčikevičová, Čestmír Svoboda, Michal Sieder a další.

Vážíme si všech, organizátorů i hostů, kteří svou účastí přispěli k získání prostředků pro organizování akcí pro děti ZŠ  a MŠ. Děkujeme Obecnímu úřadu v Doubravě za poskytnutí prostorů Národního domu, za skvělou spolupráci spolku Doubravané pro budoucnoust a také za významnou finanční pomoc sponzorům celého koncertu firmám WAPOL a K+K, bez nichž bychom nemohli akci uskutečnit.
Děkujeme!
Romana Moskalová, místopředsedkyně SRP při ZŠ a MŠ Doubrava