S dětmi ze sedmé třídy jsme spojili předměty vaření a zeměpis, abychom si osvěžili naše znalosti o Asii tím nejchutnějším způsobem! V rámci hodin vaření jsme se pustili do přípravy autentické asijské kuchyně, která nás přivedla k objevování nových chutí.
Naši gastronomičtí dobrodruzi se pustili do vaření vynikajícího pravého ramenu s pohankovými soba nudlemi a svěžím salátem Pak Choi. Abychom si asijskou lekci opravdu užili, naložili jsme také tradiční kimchi, které je pro asijskou kuchyni typické a dodává pokrmům jedinečnou chuť a vůni.
A jako sladkou tečku jsme připravili mochi – malé knedlíčky z rýžové mouky. Abychom zachovali autentický zážitek, některé z nich jsme naplnili tradiční směsí fazolí a cukru. Naše výtvory ochutnali i ostatní učitelé a všem moc chutnaly!
Děti si nejen užily vaření a ochutnávání, ale také se dozvěděly o různorodosti asijské kultury skrze gastronomii.
Těšíme se na další vzrušující projekty, které spojují učení s praktickými dovednostmi!
Jakub Wágner