Vychutnali jsme si Asii ve vaření!

  • Autor příspěvku

S dětmi ze sedmé třídy jsme spojili předměty vaření a zeměpis, abychom si osvěžili naše znalosti o Asii tím nejchutnějším způsobem! 🌏✨ V rámci hodin vaření jsme se pustili do přípravy autentické asijské kuchyně, která nás přivedla k objevování nových chutí.

Naši gastronomičtí dobrodruzi se pustili do vaření vynikajícího pravého ramenu s pohankovými soba nudlemi a svěžím salátem Pak Choi. 🍲🥢 Abychom si asijskou lekci opravdu užili, naložili jsme také tradiční kimchi, které je pro asijskou kuchyni typické a dodává pokrmům jedinečnou chuť a vůni.

A jako sladkou tečku jsme připravili mochi – malé knedlíčky z rýžové mouky. 🍡 Abychom zachovali autentický zážitek, některé z nich jsme naplnili tradiční směsí fazolí a cukru. Naše výtvory ochutnali i ostatní učitelé a všem moc chutnaly! 👩‍🏫❤

Děti si nejen užily vaření a ochutnávání, ale také se dozvěděly o různorodosti asijské kultury skrze gastronomii. 🍽❤

Těšíme se na další vzrušující projekty, které spojují učení s praktickými dovednostmi!
Jakub Wágner